Nieuws

   Onze plannen voor 2021

   Natuurlijk had Ad Parnassum zich het 40e jubileumjaar 2020 hèèl anders voorgesteld ipv het afzeggen van 5 mooie concerten! De impact van afgelopen jaar is ook niet aan Ad Parnassum voorbijgegaan. Het heeft een flink beroep gedaan op de flexibiliteit van alle leden en u als zangliefhebber.

   Na buiten gerepeteerd te hebben op een schoolplein, zijn we overgestapt naar het repeteren via een online programma Jamulus waarvoor het koor extra audio apparatuur heeft aangeschaft.

   Achter de schermen is er verder flink doorgewerkt. In 2021 hopen we bijzondere projecten te realiseren. De aftrap is gepland in Juni met het muziektheaterproject Mon Bonheur in samenwerking met De Gelderlandfabriek Culemborg, componist Kate Moore, en regisseur Annechien Koerselman.

   Het is het begin van onze nieuwe serie Spoor van Verwondering waarin we muziek met andere kunstdisciplines combineren. In een door beeldend kunstenaar Rob Ruimers gerealiseerde kunstzinnig-theatrale ruimte gaan we muziek uitvoeren van Sweelinck (overleden 1621) en Diepenbrock (overleden 1921). Muzikaal hoogtepunt is IVY (2021) dat Kate Moore voor Ad Parnassum componeert.

   Of deze fascinerende voorstelling gerealiseerd kan worden, hangt af van de subsidieverstrekkers.

   We hopen 1 maart 2021 groen licht te krijgen maar we hebben anders een alternatief programma in de steigers.

   Ons tweede project in 2021 is het Requiem in Koningshoeven op de eerste zondag van november.

   We zullen dan het Requiem Memento Nostri van Calliope Tsoupaki – componist des vaderlands- in première brengen, een werk dat volledig recht doet aan ons motto Schoonheid brengt Troost.

   Een ‘broken consort’ van blokfluiten en viola’s da gamba zal ons hierin begeleiden.

   We verheugen ons enorm op dit programma, dat nog twee opmerkelijke stukken presenteert:

   Een deel uit de Matthaeuspassie van Friedrich Funcke voor koor en gamba-kwartet wordt afgewisseld met de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz, ongeveer de oudste Duitstalige begrafenismuziek.

   Naast deze projecten staan ook nog concerten gepland.

   Rest nog om af te sluiten met een dankwoord aan al diegene die ons steunen, donateurs, fans, de onderliggende stichting Asta Nielsen, en niet te vergeten al onze koorleden die dit jaar, met al zijn handicaps, zich in zijn blijven zetten.

   Wij hopen u weer in de nabije toekomst te mogen begroeten en wensen u een immuun 2021 toe!

   Ad Parnassum


   De première Memento Nostri van Calliope Tsoupaki is uitgesteld door de Corona maatregelen

   Helaas kan de première van Memento Nostri niet doorgaan in het festival van November Music op 11 november.

   Het facebookbericht van
   Calliope Tsoupaki:

   The premiere of my second requiem “MEMENTO NOSTRI” is POSTPONED due to the new Corona measures….. The title means “Remember Us” and it is composed for Kamerkoor Ad Parnassum viola da gamba and recorder consort under the baton of Anthony Zielhorst The premiere would take place during November Music Festival 2020. https://www.novembermusic.net/…/calliope-tsoupaki…The texts are Latin and Greek, taken from both the Greek Byzantine and the Latin Miss for the dead. It is sad that we have to miss so many concerts. I wish us all to keep our spirit high and stay safe these difficult times.

   Anthony Zielhorst:

   Kamerkoor Ad Parnassum, the Consort Company and me myself are disappointed about the postponement of this beautiful composition. We are looking forward to next season, better times!!


   Première MEMENTO NOSTRI Calliope Tsoupaki 11 November 2020

   In 2020 bestaat Kamerkoor Ad Parnassum 40 jaar. Voor deze gelegenheid componeerde Calliope Tsoupaki het requiem MEMENTO NOSTRI voor gemengd koor en een ensemble met 4 blokfluiten en 4 viola’s da gamba. Aanvankelijk zou de première van deze monumentale compositie plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Requiem in Koningshoeven, dat in 2020 op zondag 1 november zou plaatsvinden. Als gevolg van de ontwrichting van cultuur en maatschappij door de Corona-crisis is besloten om het Requiem in Koningshoeven in 2020 niet plaats te laten vinden. De première van MEMENTO NOSTRI wordt nu verwacht op woensdag 11 november 2020 tijdens festival November Music in het Jeroen Bosch Art Centre in ’s Hertogenbosch. Kaartverkoop via https://novembermusic.net/programma/calliope-tsoupaki-byzantijns-requiem


   Requiem 2020 gaat niet door

   De maatregelen rondom Covid-19 hebben ons doen besluiten om het Requiem in Koningshoeven dit jaar niet door te laten gaan. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om jullie op 7 november 2021 weer te kunnen ontvangen. Het Byzantijns Requiem van Calliope Tsoupaki, dat voor dit jaar op het programma stond, is nog wel te horen op 11 november tijdens November music waar Calliope afscheid neemt als Componiste des Vaderlands. Meer informatie over dit concert vind je op onze site.


   Kris Oelbrandt: Peace Cantata

   Quirine Viersen, Berend Eijkhout, Chamber Choir Ad Parnassum & Anthony Zielhorst. Lees verder »


   Kamerkoor Ad Parnassum & Corona

   Kamerkoor Ad Parnassum houdt de ontwikkelingen rondom de Corona-uitbraak nauwlettend in de gaten en we volgen de adviezen van het RIVM op.

   Dit betekent dat al onze concerten dit voorjaar niet door kunnen gaan.

   We richten ons vizier op het najaar en hopen dat onze geplande concerten, Requiem in Koningshoeven op 1 November en  November Music op 11 November, door kunnen gaan.


   Werving Gastzangers

   Voor het Requiem zijn we nog op zoek naar gastzangers, schroom niet en meld je aan.

   Informatie over auditie en aanmelding mail naar: voorzitter@kamerkooradparnassum.nl.

   Zijn er wijzigingen, veranderingen in de situatie, dan laten we dat weten via deze site.


   Tracking Tilburg

   26 Oktober 12.00 – 17.00 LocHal Tilburg.

   Anthony Fiumara geeft inwoners Tilburg de hoofdrol.
   Met medewerking van Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst.

   Gratis toegankelijk

   https://www.delink.nl/26-oktober-2019-tracking-tilburg/

   Tracking Tilburg is ook te volgen op Facebook.


   Brabants Dagblad 23 januari

   Klik op de afbeelding voor het volledige artikel


Kamerkoor Ad Parnassum