Hoogtepunten

Door de jaren heen heeft Ad Parnassum voor veel mooie momenten gezorgd. Hieronder leest u welke concerten en projecten onze koorleden als hoogtepunten benoemen. Wilt u meer weten over onze geschiedenis of over ons repertoire? Laat u het ons dan even weten.

“Mijn hoogtepunt is echt de serie requiemconcerten in Koningshoeven. Onder het motto ‘Schoonheid brengt troost’ geven we steeds een andere invulling aan hetzelfde principe. Moderne muziek gaat samen met een bekend requiem. En dan de inspirerende omgeving van de abdij. Het is een punt waar ik elk jaar weer naartoe leef.“

“In de zomer van 2014 zijn we met het koor naar Frankrijk gegaan. Daar hebben elkaar ontmoet in het zingen. Bij het eten, maar ook bij het tandenpoetsen was je samen als koor. Die gedeelde herinnering blijft me altijd bij.”

“De cd-opname en de presentatieconcerten van De waanzin van deze wereld vond ik echt een ervaring. We hebben stappen gemaakt met elkaar en zijn samen echt op alle details ingegaan. De muziek kwam steeds beter tot haar recht komt. Dat hebben we vastgelegd en vervolgens uitgedragen. Echt een hoogtepunt!”

“Mijn favoriete moment is de opvoering van Asta Nielsen van Louis Toebosch van Paul van Ostaijen. Dit was een voorstelling waarbij meerdere zintuigen werden geprikkeld, het oor, het oog, de tong… Het was een fantastisch samengaan van film, muziek en beweging, van verstilling tot uitbundigheid.”

“Voor mij is elk concert een hoogtepunt. Ik geniet ervan en probeer er het allermooiste van te maken. Zingen bij Ad Parnassum is elke keer weer streven naar een hoogtepunt!”

“Het is een voorrecht en spannend om te zingen bij November Music. Dankbaar publiek dat komt voor moderne werken, meestal is de inkt net droog, en ze komen in grote getale. Het is evengoed elke keer weer een uitdaging. En dat is precies de reden waarom ik bij dit koor zing”