Terug naar erfgoed
Kate Moore

Kate Moore

Kate Moore werd geboren in Engeland, maar groeide met haar Nederlandse moeder op in Australië. Ze speelde oorspronkelijk cello en haar muziekstudie bracht haar in 2002 naar Nederland.

Als artistiek leider is ze verbonden aan het Herz ensemble, dat haar eigen composities en werk van andere, voornamelijk vrouwelijke componisten uitvoert. Met het ensemble is ze op zoek naar nieuwe samenklanken. Zo maken de musici ook gebruik van niet-traditionele instrumenten, zoals metalen voorwerpen en keramische objecten. Moore won met haar composities verschillende prijzen, waaronder de Matthijs Vermeulenprijs en de Gieskes-Strijbis Podiumprijs.

Ter gelegenheid van Requiem in Koningshoeven 2022 componeerde Kate voor Ad Parnassum het werk “Hedera” voor acht-stemmig koor a capella. In “Hedera” verklankt Moore de triomf van een schraal en gebarsten land dat net als een klimop weer ontwaakt en een helende kracht tentoonspreidt. Als teksten voor dit tweedelige koorwerk koos Moore antieke gebeden uit de tijd van vóór onze jaartelling. Zij vereren Moeder Aarde als de bron van leven, energie en voedsel.

Beluister het werk op de Concertzender.