Terug naar erfgoed
Aart Strootman

Aart Strootman

De baanbrekende gitarist/componist Aart Strootman (1987) klopt stevig aan bij de muziekbusiness van onze tijd. Zijn intellect en open, frisse kijk op muzikale genres en stijlen rechtvaardigen een zeer prominente positie in de muziekscene.

Strootman studeerde in Tilburg bij Hein Sanderink en behaalde in 2008 cum laude zijn bachelor Muziek. Vervolgstudies bij Marlon Titre, Elliott Fisk en Scott Tennant resulteerden in een cum laude Master Muziek met het hoogste cijfer aan het Conservatorium Fontys & Zuyd in 2010. Aan hetzelfde instituut studeerde hij af met een Master in Muziektheorie en aan de Universiteit van Utrecht behaalde hij een MA in Muziekwetenschap.

Na het ontvangen van verschillende grands en awards als getalenteerd performer, begon Strootman zich ook organisch verder te ontwikkelen als componist. In 2014 ontving Aart een “Nieuwe maker” van het Fonds Podiumkunsten.

Ter gelegenheid van Requiem in Koningshoeven 2022 componeerde Aart voor Ad Parnassum het werk “Nebulous Sorrow” voor koor en altviool, een werk geïnspireerd op Shakespeare’s Sonnetten waarin de vergankelijkheid centraal staat.

Beluister het werk op de Concertzender.
aanvang Nebulous Sorrow op 0:30:20